Derfor passer jeg godt på mine tænder

Tænderne skal holde hele livet. Det er en rigtig god grund til at passe godt på dem. Tænder ødelægges nemlig ikke af alderdom. De ødelægges af dårlig tandhygiejne.

Unge og børn i dag har sundere tænder end den ældre generation. Det vil sige at der nu, er større chance for at beholde tænderne livet ud. Det skyldes oplysning grundet forskning. Vi ved nu at regelmæssig tandbørstning og halvårlige tjek hos tandlægen, virker.

Man kan dø af manglende tandpleje

Tandlægeforeningen har udmeldt at dårlig tandhygiejne og ødelagte tænder og tandkød, kan være skyld i åreforkalkning. Det er en hjerte-kar-sygdom og den kan man dø af. Man kan også kalde det en livsstilssygdom, hvilket betyder at det en livsstilen, der er skyld i  at man er havnet i sådan en ubehagelig situation. Det betyder også at man faktisk kan rette op på den manglede tandpleje, så man undgår dette.

Ikke mange danskere ved at dårlig tandpleje, har en betydning for om man udvikler hjerte-kar-sygdomme.

Skønheden ved et smukt tandpastasmil

De der smukke mennesker med tænder så hvide, at man nærmest forventer et tegnefilmsglimt, når de smiler. De tænder vil vi gerne have. Ofte er disse dog renset og bleget af en tandlæge. Du kan også få renset dine tænder hos tandlægen.

Men man kan også få tandpasta som faktisk virker i forhold til lysning af tænderne. Det er mere ufarligt end de hjemme-kit til blegning, man kan købe i butikker eller på nettet. De er nemlig ikke godkendt af tandlæger. Tandpastaen har desuden de andre vigtige ingredienser, som er vigtige for tændernes sundhed. Så det er endnu en bonus ved at passe godt på bisserne.

Hvis man har virkeligt misligholdte tænder, har man ikke lyst til at smile bredt. Nogle smiler altid med lukket mund og andre tager en hånd op foran munden ved smil og grin. Hvis man er så bevidst om, ikke at gøre noget som er så naturligt for os, så er man socialt hæmmet af sine tænder.

Tjek og tandbørstning

Udover farlig sygdom og skønhed findes der de selvfølgelige grunde, som jo også netop er skyld i de to førnævnte problemer. Karies som er huller i tænderne og paradentose.

Det kan undgås ved at få tjekket sine tænder halvårligt hos tandlægen og børste tænderne grundigt to gange om dagen.

Så hvis du husker de to T’ere, så er du dækket ind og dine bisser vil blive lige så gamle som dig.