Den ultimative guide til øreringe med perler

Perleøreringe af de helt store smykkefavoritter gennem tiderne er perler. De tager os helt tilbage, til oldtidens kongelige familier og til Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffany’s. Perler er helt unikke grundet deres farve, form og glans, og så skæller de sig helt ud fra ædelsten og har sin helt egen sofistikerede udtryk. Deres bløde og varme glans og den silkebløde følelse og look fremkalder komfort og elegance, i dag er perle stadigvæk et hit og de sætter deres præg på næsten alle kvinder, om de er på picnic, eller på storbytur eller til et bryllup. Perler passer til alt, og det er næsten et must at man eger et par selv.

Hvad er en perle?

Perler er en form for skat, der kommer fra floder, søer og store hav, i vandet dannes der perler i kroppen på nogle bestemte bløddyr, når et irritationsmiddel såsom fx sand kommer ind mellem deres skal. Over tid beklæder bløddyret som oftest er en musling, irritation med lag af dens protein, det er det som vi idag kalder perlemor, for at skabe en smuk, skinnende juvel. Det er på alle måder en utrolig unik ting, og det er også derfor at ægte perler er sjældne og beundret af kvinder gennem år tusinder.

Hvad er forskellen mellem naturperler og kulturperler?

Naturperler skabes uden at der er nogen form for menneskelig indblanding i processen, hvilket gør dem utroligt sjældne – og er derfor betydeligt mere værd end kulturperler. I løbet af det sidste århundrede er naturperler blevet endnu mere værdifulde og bekostelige, hvilket har gjort at der er kommet endnu mere fokus på videnskaben bag perledyrkning.

Kulturperler skabes inde i kroppen på ​​et bløddyr. Men det er nogle dygtige teknikere der sørger for, at processen bliver skabt, da de indsætter en form for irritationsmiddel i bløddyret, for at stimulere dannelsen af perlemor. Den resulterende ædelsten er langt mere overkommelig, når det kommer til prisen, også selvom selve perlen er mindst lige så smuk og naturlig som en natur perle. Næsten alle de perler du finder i dag, er dyrket ved hjælp af mennesker.

Sådan vælger du en perle

Der er mange ting man selvfølgelig kan have i mente når man skal købe et par perleøreringe, men lad os koge det ned til vores bedste råd, som kan guide dig til at vælge de helt rigtige perler. Her er de fire vigtigste ting du skal kigge på når du er ude og shoppe perleøreringe.

Når alt kommer til alt skal du købe med øjnene, du skal selvfølgelig vælge dem du ved vil få dig til at føle dig som en million, når du har dem på.

Størrelse

Her er det vigtigt at du tænker over vægten. Perler kan være tunge, og det kan derfor være ubehageligt at bære store perler i øret hvis man ikke er vand til tunge øreringe. Det mest klassiske valg er dog også en mindre perle især når det kommer til øreringe.

Form

Den helt perfekt runde perler er den sjældneste form man kan få, men de fleste perleelskere kan dog oftest også godt lide den halvrunde og de mere skæve barok perler til halskæder og øreringe.

Perle farve

Perler kan fås i mange forskellige farver, så farve er egentlig bare et spørgsmål om smag, de fleste vælger dog den helt klassiske hvide perlemorsfarve, da perlen ser mest naturlig og ægte ud i denne farve. Prøv at holde forskellige perlefarver mod din hud for at se hvilken tone der passer bedst til din hudfarve.

Perleøreringens glans

Når lys kommer ind i en perle, reflekteres det tilbage gennem de mange lag af perlemor, så du får den skinnende glød, glans og varme som vi elsker. Den nemmeste måde at vurdere glansen af ​​en perle på, er at se hvordan selve reflektionen er i perlen – den bedste glans er en perle med så mange lag perlemor at perlen vil reflektere dit ansigt inde i selv perlen.

Perlens overflade

Selvom helt glatte perleoverflader er mest populært og foretrækker, kan selv de dyreste perler have nogle enkelte pletter – men de små mærker og pletter afspejler perlens naturlige skønhed.

Øreringe med perler til enhver anledning

Den kolde og varme glød på samme tid fra perler har været beundret i mange århundreder og var forbundet med månens lys og beskyttelse. I dag dyrkes perler i smukke farver såsom hvid, lyserød, lys grøn og sort.

Selvom perlen er fødselsstenen for juni, er vi sikre på, at perler er for alle og enhver. Klassiske hvide perler giver en traditionel og klassisk finish til dit outfit, hvis du vil gå efter noget der er mere unikt kan du vælge en grøn perle, eller måske en sort perle hvis du vil bryde et hvidt outfit.

Lige meget hvilken stil og personlighed du her, er der en perle der er passer perfekt til dig – Læs her om de mest populære perler såsom ferskvands-, sydhavs-, Akoya- og Tahiti-saltvandsperler.

Ferskvandsperler

Ferskvandsperler er en lidt mindre perle der kommer i større vifte af farver, her kan man finde naturlige farver såsom hvid, creme og lyserød og rosa. Deres bløde, og varme nuancer gør dem til et godt valg til et par øreringe eller måske smykker hvor der indgår flere perler.

Akoya perler til øreringe

Akoya-perler blev skabt inde i verdens mindste saltvandsøsters og var faktisk den aller første type perle, der blev skabt i 1920’ernes Japan. I dag dyrkes disse højkvalitetsperler i næsten alle lande i hele verden. Perlerne er runde, de har en smuk glød og har altid en hvid nuance.

Sydvandsperler

Disse perler er især eftertragtet, på grund af deres smukke runde former, og dens elegante hvide farve. Sydvandsperlen er derfor den sjældneste perle man kan få. Disse smukke perler skabes inde i en meget følsom østers som hedder hvidlæbede Pinctada maxima, og de resulterende perler er usædvanligt store og glatte. Deres høje glans blænder øjnene og er smukke i både øreringe og halskæder.