Tag din veninde med på vandretur

Her gennem corona har mange fået øjnene op for, hvor mange fantastiske muligheder der er for naturoplevelser i det danske land. Vi har en skøn natur i Danmark med mange gode faciliteter og naturspots. Mange vælger derfor at rejse rundt i Danmark, både i traditionelle ferieformer som sommerhus, men også i den mere outdoor stil. Danmark byder nemlig på mange udendørs overnatningsmuligheder og fantastiske vandreruter der strækker sig over hele landet. En oplagt mulighed for en mindeværdig oplevelse og for at tage veninden i hånden og komme afsted.

Hvad skal jeg bruge på min vandretur?

Det er naturligvis vigtigt at have den rette størrelse rygsæk alt afhængigt af vandreturens varighed. Til de korte ture fås de såkaldte daypacks som kan rumme de mest nødvendige ting, og anbefales i størrelsen 10-40 liter. Til de længere ture anbefaler vi backpacks i der kan rumme 40-80 liter. Specielt hvis man har telt, sovepose, liggeunderlag osv. med på turen. Danmark har som nævnt rigtig gode faciliteter til at overnatte i det fri. Mange steder finder man rigtig fine muligheder for at overnatte i shelter. Her er dit liggeunderlig en vigtig ting.

Hvilket liggeunderlag skal jeg vælge?

Først og fremmest kan du vælge mellem 3 slags liggeunderlag: Ikke oppusteligt liggeunderlag, oppusteligt liggeunderlag og selvoppusteligt liggeunderlag. Når du endvidere kigger efter liggeunderlag, er det et godt tip at kigge efter R- værdi, da dette angiver isoleringsevnen på underlaget. Et isoleret liggeunderlag hjælper nemlig med at holde kulden isoleret nedefra og holder derfor bedre på varmen.

Tilbage til de forskellige slags liggeunderlag. Den billigste løsning er, at vælge et ikke oppusteligt liggeunderlag. Dette er ofte lavet i et skummateriale, som mindsker chancen for huller i underlaget.

Du kan også vælge et oppusteligt liggeunderlag som giver en bedre komfort da det er blødere at ligge på. Disse er mere levende at ligge på end de faste- ikke oppustelige liggeunderlag. Du skal her enten bruge en pumpe til at puste den op med. Alternativt kan det gøres med munden. Slutteligt finder du de selvoppustelige liggeunderlag. Disse er mere praktiske og kræver ingen særlig indsats at pumpe op. De to slags oppustelige liggeunderlag fås i et holdbart materiale, men skulle man være så uheldig at der går hul i underlaget, kan man i de fleste tilfælde sagtens reparere dette.

Find dit liggeunderlag og andre gode tilbud til black friday på backpackerlife.dk