Sådan køber du en forlovelsesring online (og sparer tusinder!)

At lære at købe en forlovelsesring er ikke en lille ting. Du kommer til at bruge mange penge på noget, som din fremtidige hustru forhåbentlig vil værdsætte resten af ​​sit liv. Lad os sørge for, at du gør det rigtigt.

 

Hvorfor skulle du stole på mig?

 

Jeg er bare en fyr på internettet, jeg ved det. Men når det kommer til at købe forlovelsesringe, har jeg en vis viden: Jeg har selv købt to. Endnu vigtigere er, at jeg har været finansjournalist i over 15 år.

 

Jeg har brugt hele min karriere på at studere privatøkonomi og skrive artikler, der har hjulpet millioner af mennesker med at spare penge på store økonomiske beslutninger.

 

Jeg fandt selv processen om at købe en forlovelsesring med diamant frustrerende. Markedet er fyldt med sælgere, der yder dårlig kundeservice efter salget mm.

 

Industrien tjener massivt på at sælge til dårligt informerede fyre, der går gennem døren og ønsker at købe den største ring, de har råd til (eller strækker sig for at få råd til). Juvelerer gør alt, hvad de kan for at gøre købet af en forlovelsesring til en følelsesmæssig beslutning. Og når du træffer en følelsesmæssig købsbeslutning, bruger du for meget.

 

Nedenfor vil jeg dele mine erfaringer med at købe ringe. Hvis du vil, kan du springe direkte til de praktiske tips til, hvordan du køber en forlovelsesring nedenfor.

Hvordan jeg dummede mig (to gange), da jeg skulle købe min kones forlovelsesring

 

Jeg friede til min kone to gange. Begge gange købte jeg forlovelsesringe fra kendte smykkekæder. Og begge gange blev jeg på en måde skuffet. Læs min historie, så det ikke sker for dig.

 

Hvis du undrer dig: Så nej, hun afviste mig ikke første gang. Vi var bare for alt unge.

 

Min kone og jeg blev kærester på universitetet. Vi gik på forskellige universiteter og havde et langdistanceforhold. Jeg friede første gang før vores sidste år på universitet.

 

Det ente dog med, at vi begge var forlovede i lang tid, og lange forlovelser kan være en risikable ting. Lang historie kort, vi afbrød brylluppet og endte med at “tage lidt tid” og date andre mennesker. Det sker.

 

Det viste sig, at det var en god ting. Fem år senere fik vi forbindelse igen. Jeg friede igen, og vi har været lykkeligt gift i over et årti.

 

 

Forlovelsesring nummer 1

 

Sommeren før vores sidste år på uni, boede jeg i København og tjente for første gang en ordentlig løn. Jeg besluttede mig for, at jeg ville fri til min kæreste i slutningen af ​​sommeren.

 

Da jeg var en naiv (og på det tidspunkt økonomisk uansvarlig) 29-årig besluttede jeg, at jeg bare ville købe en pæn, men beskeden ring og betale for den over tid med afbetaling. Der var ikke mangel på smykkebutikker på Strøget, så jeg shoppede rundt hos alle de kendte juvelerer som Vibholm, Klarlund og Tiffany & Co. Jeg var klog nok til at styre uden om Cartier på grund af mit budget.

 

Jeg gik ikke op i ting som diamanternes 4C’er, udover hvad sælgerne fortalte mig.

 

Jeg blev paf af en temmelig aggressiv sælger hos … vil helst ikke nævne dem her, men jeg endte i sidste ende med at blive tiltrukket af mærkemystikken fra Tiffany & Co. Jeg lagde 56.286 kroner for en dobbelt halo ring med diamanter og en blå safir.

 

Det var stor ring, ja, men den var klassisk og smuk. Men jeg betalte alt for meget for den lille blå æske.

 

Omkostningerne ved at købe en lignende, næsten identisk (og endda lidt større) ring hos Abelstedt koster kun 22.900 kr.

 

 

Forlovelsesring #2

 

Du troede måske, at jeg lærte min lektie fra den første ring. Og på en måde gjorde jeg – jeg gik ikke tilbage til Tiffany & Co.!

 

Jeg vidste, at flere “onlinebutikker” gav bedre valuta for pengene, så jeg endte i en af ​​nutidens mest populære butikker: Glamira.

 

 

Denne gang købte jeg en 3/4-karat princess cut diamantring i en hvidguldsfatning (en der er omgivet af små diamanter).

 

På det tidspunkt var online juvelerer ikke så populære, som de er i dag. Mange shoppere (inklusive mig selv) var i tvivl om at købe noget så dyrt, man ikke har set i virkeligheden først. Du kan argumentere for, at oplevelsen af ​​at kigge i en smykkebutik og se ringen personligt er prisen værd. Måske.

 

Men det, der virkelig gjorde mig sur på Glamira, var hvordan de håndterede (eller ikke håndterede) et problem med ringen efter salget. Jeg vil ikke komme ind på detaljerne her, men fatningen på min kones ring havde en ru kant, der konstant rev i hendes tøj.

 

 

Da vi vendte tilbage til butikken (mindre end et år efter købet), ville de ikke gøre andet end at prøve at sælge os (ikke bytte for) en ny ring. Vi endte med at få en lokal guldsmed til at ordne det i stedet for.

Hvad jeg lærte (på den hårde måde) om at købe forlovelsesringe

 

 

Hvis du køber en forlovelsesring fra en storslået smykkebutik i indre by, kommer du til at betale for meget med hundreder eller tusindvis af kroner. Jo større mærke, jo mere mark-up og jo dyrere en ring.

 

 

Diamanter er til en vis grad sjældne. Men de er også en handelsvare. På ethvert givet tidspunkt har en diamant med visse egenskaber en vis værdi, som juvelerer rundt om i verden kan blive enige om. Det er ikke anderledes end et gram guld, bortset fra at en diamants værdi ikke er i nærheden af ​​guldprisen.

 

Hele smykkebranchen handler om at bruge branding til at få dig til at betale mere for den samme diamant, som du kan købe andre steder for mindre.

 

Hvis du vil købe en betagende forlovelsesring og bevare nogle af dine hårdtjente kroner i lommen, så køb fra en velrenommeret online juveler som den, jeg anbefaler her: https://abelstedt.dk/collections/diamond-rings

 

Hvis du vil have en unik ring (udover hvad du kan finde på webshoppen), kan du kontakte Abelstedt, og så kan de lave lige præcis det, du efterspørger.

Sådan køber du en forlovelsesring (på den rigtige måde)

Hvis du vil købe en forlovelsesring, som din forlovede vil elske til den lavest mulige pris, skal du først finde ud af: 1) Hvilken slags ringe hun kan lide, 2) hendes ringstørrelse, 3) dit budget og 4) hvordan man sammenligner diamanter ved hjælp af fire C’er. Besøg derefter de bedste online juvelerer for at finde hendes ring til en pris, du kan føle dig godt tilpas med.