Historien bag den bedste kop the

Vi nyder alle sammen en god kop the en gang imellem, om det så er hver dag eller kun når man er syg. Men hvad er historien bag den perfekte kop the? Hvor kommer the’en og maskinen, der brygger den fra? Her er vores bud på et luksuriøst thehus, som producerer et større sortiment af anerkendte the blandinger, og en fantastisk producent af kaffemaskiner, som har vundet flere priser gennem årene for deres innovative produkter.

 

Østerlandsk thehus blev grundlagt da en dansk marinesoldat der tog til 50 års jubilæet af Dronning Victorias kroning i England. Da han var i London, bød han det engelske admiralitet på en kop the, som viste sig at gøre et uforglemmeligt indtryk på den unge marinesoldat, Søren Vilhelm Jacobsen, hvilket gjorde at han tog en dåse af det vidunderlige the med sig hjem til Danmark. Det var med denne the, at han d. 20. Juli 1889 grundlagde det vi i dag kender som Østerlandsk Thehus – en lille forretning i indre København.

I dag kan du stadig finde denne butik på Nørreport, på et af byens travleste gadehjørner. I dag er admiralitet-the fortsat en af de mest populære klassiske sorte the, som er holdt af og elsket af i alle små kanter og hjørner af Danmark. I tidens løb har den første the-blanding

fået selskab af mere end 200 andre the-blandinger samt mange forskellige typer af kaffe.

Østerlandsk Thehus har siden starten af 70’ erne været et familieforetagende, og er blandt andet de første til at importere og sælge cappuccino maskiner til danskerne. I 1981 var det Evy Svendsens tid til at overtage butikken på Nørreport og sælge videre af Søren Vilhelm Jacobsens eftermæle. Evy Svendsen har rødder som stammer fra Italien, og det er derfor man i dag også kan finde espresso maskiner og andre italienske varer i deres sortiment.

Østerlandsk Thehus ledes i dag af 2. Generation af familien fra Torben Svendsen, som med sin store viden og kærlighed til kaffe i 90’erne har givet Østerlandsk Thehus den første “specialty coffee” i Danmark. I dag har Østerlandsk Thehus et bredt udvalg af de fornemmeste kvalitetskaffer for alle.

 

Wilfa A/S blev grundlagt i 1948 i Norge og startede med at producerer støvsugere. Dog blev sortimentet hurtigt udvidet med flere forskellige elektroniske produkter, og Wilfa har i dag en lang erfaring med udvikling af produkter, som er tilpasset til det nordiske marked.

Wilfa er 100% norsk ejet og de har deres fokus på det nordiske marked, når det kommer til design, brugervenlighed og sikkerhed. I dag har Wilfa datterselskaber i Sverige, Danmark, FInland, Estland og Hongkong. Wilfa er kendt for deres elektroniske apparater, og har specielt udviklet elkedler til te-brygning, der sikre at du får den perfekte kop the. Deres elkedler er kendt for at kunne temperatur-bestemme det varme vand, så det matcher lige netop din the.